Zašto je potrebno redovito održavati poslovne prostore?

Objavljeno: 25.10.2017. 16:04

Kao što vodimo brigu o kućanstvo, tako je važno da i poslovne prostore održavamo čistima. Prema provedenim istraživanjima utvrđeno je kako veću produktivnost potiču čisti i uredni radni prostori. Ne kaže se bez razloga da je čistoća pola zdravlja jer potiče koncentraciju, što dovodi do boljeg rada. Donosimo vam četiri razloga zašto je važno redovito održavanje poslovnih prostora.1. Zdravo radno okruženje

Prije svega je važna higijena kako bi sačuvali zdravlje, pa tako redovitim čišćenjem ureda održavamo potrebnu svježinu i zdravo radno okruženje za sve prisutne. Veliki opasnost predstavlja elektronička oprema poput računala, pisaća i telefona, kao i klima uređaji jer su pogodni za razvijanje bakterija, koje mogu preživjeti i do nekolika dana.

2. Maksimalna iskoristivost

Kako bi mogli učinkovito obavljati svoj posao, poslovni prostori moraju biti skladno uređeni kako bi se izbjegla prenatrpanost. Stoga iz ureda izbacite sve nepotrebne stvari i ostavite samo ono što vam stvarno treba za rad kako bi se mogli koncentrirati i snalaziti u vlastitom prostoru. Preporučuje se minimalističko uređenje s vrlo malo uredskog namještaja i puno dnevnog svjetla.

3. Funkcionalnost

Svrha ureda je da vam pomogne i olakša obavljanje poslovnih zadataka, pa zajedno s opremom poslovni prostor mora biti funkcionalan. Naime, gubitkom funkcionalnosti dolazi i do povećanja financijskih izdataka te gubitka estetskog dojma.

4. Marketinški trik

Lijepim uredom nećete samo sebi popraviti raspoloženje, već i vašim klijentima. Svi zaboravljamo kako je važan prvi dojam na temelju kojega donosimo mišljenje. Lijep, skladan i uredan poslovni prostor je jedna od marketinških tehnika kojom možete privući potencijalne klijente pogotovo ako je riječ u uslužnim djelatnostima. Pomoću marketinga ljudima dajete do znanja tko ste i što nudite, odnosno stvarate željeni dojam. Stoga je čisti i održavani ured odličan način da klijenti steknu dojam ugodnog radnog okruženja.Ako još niste, onda je sada vrijeme da svoj radni prostor dovedete u red, zbog svog zdravlja, ali i poslovanja. Pokažite da ste profesionalni tako što ćete organizirati ured i izbjeći prenatrpanost i nered. “Ekskluzivni smo distributeri Coronet proizvoda za čišćenje, koji su proizvedeni od kvalitetnih materijala, odnosno drva, plastike, inoxa, akrila, mikro vlakana i pamuka”, naglašavaju iz tvrtke Cetina Trade, koja nudi sve za održavanje i čišćenje poslovnih prostora.