Mršavljenjem do zdravlja: Iz temelja promijenite životne navike

Objavljeno: 7.1.2019. 10:39

Debljina se danas smatra vodećom bolesti suvremenog čovjeka. Nastaje kao posljedica nezdravog životnog stila, a osim što otežava svakodnevicu, negativno utječe na organizam u cjelini. Povezana je s različitim bolestima, osobito kardiovaskularnim, dijabetesom tipa 2, poremećajem spavanja, određenih vrsta karcinoma, artritisa i astme. Smatra se i kako pretilost skraćuje životni vijek, a moguće ju je spriječiti pravilnom i uravnoteženom prehranom te redovitom fizičkom aktivnošću.


Preoblikovanje životnog stila

Moderni poslovni ljudi teže brzim i efikasnim rješenjima. No, kada govorimo o skidanju viška kilograma, brze metode nemaju gotovo nikakav efekt. Stručnjaci se slažu- razlog su loše životne navike koje je vrlo teško iskorijeniti. 

Voditeljica posebnih programa Poliklinike Terme u Selcu mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof., gdje se program mršavljenja uspješno provodi već više od 25 godina, tvrdi kako je jednako teško 'skinuti' 5 ili 55 kilograma. -Sjedilački način života je također samo loša navika, pa je potrebna odlučnost i hrabrost da je se riješite i tako preoblikujete svoje tijelo i način razmišljanja.

Poslovni čovjek danas duže radi, pod stresom je, premalo spava, loše jede, a često još i puši. Osim ako vas priroda nije nagradila iznimno kvalitetnim setom gena, a kilogrami se jednostavno 'ne love', velika je vjerojatnost da ćete u nekom trenutku posegnuti za jednom od brzih metoda mršavljenja.

Posao i zdravlje- ruku pod ruku!
Programi zdravog životnog stila nisu više samo hir, već i potreba poslovnog čovjeka, koji želi odmak od svakodnevice, od grada, sastanaka, brze hrane, žurbe i strke. Zato je upravo Selce idealno mjesto- oaza zdravlja i wellbeinga. Naše misli mogu biti naši najbolji prijatelji, ali i najveći neprijatelji. U Poliklinici Terme biramo holistički pristup pacijentu i cilj nam je preoblikovanje tijela, ali i misli i uvjerenja, jer nam to omogućuje trajnu promjenu u ponašanju i nakon završetka programa. Nakon završenog programa mršavljenja pod nadzorom mr.sc. Ive Brozičević Dragičević, prof., imat ćete vlastitu 'tajnu recepturu' koju ćete ponijeti kući i prema kojoj nastavljate živjeti.

Programi 'po mjeri'
Program mršavljenja Poliklinike Terme Selce, dio je jedinstvene 'Healthy living by IBD' kolekcije specijalno kreiranih programa zdravog životnog stila. Program je prepoznat po svojoj uspješnosti i dugotrajnim rezultatima. Ovo je moguće zahvaljujući timskom radu stručnjaka Poliklinike Terme, koji uključuje psihologa, nutricionistu, liječnike specijaliste, fizioterapeute, kineziologa, medicinsku sestru i drugih strucnjaka prema potrebi. Svakom pacijentu kreira se individualizirani program, ovisno o ciljevima, mogućnostima i zahtjevima. No, koja je stvarno tajna uspjeha programa mršavljenja Terme Selce?
Naše iskustvo čini ključnu razliku. Kombinacija dijagnostike, inovativnih terapijskih metoda, pozitivne psihologije, kineziologije i fizijatrije čini posebnost naših programa kreiranih prema vašim osobnim ciljevima. Uz pomoć naše jedinstvene metode, sigurno i ciljano, promijenit ćete svoj životni stil.<<IZDVOJENO>>
Prednosti Terme Selce Programa mršavljenja:
Plan prehrane kreiran prema vašim osobnim ciljevima
Personalizirani savjeti za vježbanje
Kompletna medicinska obrada
Izrada psihoprofila radi optimalnog programiranja postizanja ciljeva/posebno savjetovanje za laksi put kroz program
Gubitak i do 10 kg unutar prva 3 tjedna trajanja programa
Psihološka ravnoteža i otpuštanje stresa
5 - 7 terapijskih procedura dnevno
Formiranje novih, zdravih životnih navika