OCIJENI

Medicinski kemijski piling

0 pregleda/dan | Objavljeno: 08.04.2024. 17:17

Kemijski piling je postupak odstranjivanja određenog sloja kože pomoću kiseline s ciljem uklanjanja raznih promjena na koži i poticanju obnove kože.

Ovisno o kiselini koja se koristi može se postignuti površinski, srednje duboki i duboki piling kože. Površinski piling obično se koristi za uklanjanje površinski promjena na koži (sitne bore, pjege, smanjivanje pora, blago "zatezanje" kože). Takva vrsta pilinga je popularan jer rijetko izaziva komplikacije, nije bolan (osjeti se peckanje) a oporavak traje nekoliko sati ili dana (crvenilo, blago ljuštenje kože, ponekad krastice). Za tu vrstu pilinga koriste se voćne kiseline (npr. glikolna kiselina u raznim koncentracijama - 20-70%), salicilna kiselina te brojne druge kiseline.

Oporavak nakon srednje dubokog pilinga obično traje nekoliko dana. Bolniji je od površinskog pilinga, a tijekom i poslije postupka koriste se lijekovi za ublažavanje boli. Duboki piling je vrlo učinkovita metoda (fenolski piling), ali ima i najveći rizik (komplikacije). Kada se primjenjuje na većim površinama obično se koristi opća anestezija. Odabir vrste kemijskog pilinga ovisi o promjenama na koži koje se žele ukloniti (bore, pjege, ožiljci...), te koliko ste spremni odvojiti vremena za oporavak nakon tretmana.

https://www.ordinacija-manestar.hr/html/estetska_dermatologija.html#kemijskipiling

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI