OCIJENI
popust 7 €

Turski jezik prijevodi - Zagreb

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 26.05.2013. 11:45

Turski (na turskom türkçe) pripada porodici turskih jezika. Turski se govori kao domaċi jezik u Turskoj, Turskoj Republici Sjevernom Kipru, Bugarskoj, kao i među nekoliko miliona useljenika koji žive u Evropskoj Uniji. Broj domaćih govornika je neizvjestan, prvenstveno zbog pomanjkanja manjinskih jezičkih podataka iz Turske.

Postoji veliki stupanj međusobne razumljivosti između turskog i drugih ouških jezika, poput azerbejdžanskog, turkmenskog i kaškajskog. Ako bi se ovi pribrojili "turskom," broj domaćih govornika bi bio 100 miliona, dok bi ukupan broj, uključujući govornike drugog jezika, bio 250 miliona.

Truski pripada turskoj porodici jezika, među kojima su turski jezik balkanskih Gagauza, gagauški i horasanski turski, uz dodatak osmanlijskog turskog. Porodica turskih jezika je podgrupa ouških jezika, koja je opet podgrupa turskih jezika, za koje većina lingvista vjeruje da pripadaju porodici altajskih jezika.

****
Parole prijevodi i poduke daje vam ovaj tjedan prigodni popust u iznosu od 60kn za prijevode s turskog i na turski jezik. Popust vrijedi već od 5 kartica teksta. 1 kartica iznosi 1500 znakova bez razmaka. Popust vrijedi za ovjerene i neovjerene prijevode. Obavezna najava na telefon.

Nakon što prijevod bude gotov besplatno lektoriramo tekst te Vi dobivate potpuno gotov i kvalitetan prijevod po najpovoljnijim cijenama na tržištu. Uvjerite se sami u našu kvalitetu i brzinu prevođenja.

www.parole-prijevodi.hr

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI