OCIJENI
popust 10%

Darko Šeparović, AUTOPILOT

Akcija je završila

0 pregleda/dan | Objavljeno: 23.06.2016. 06:36

Opis
Zbirka poezije Darka Šeparovića, dobitnika Nagrade Na vrh jezika za sezonu 2014/15, Autopilot je jedna od onih koje će, riskiram drskost predviđanja jer sam u to dosta siguran, biti proglašena uz zbirku Metakmorfoze Alena Brleka, novim glasom generacije koja dolazi, ili tako nekako, pa onda postati kultna, a vremenom se primaknuti klasičnoj i upisati u memoriju.

Šeparovićeva pjesnička pojava usporediva je s pojavama Marka Pogačara ili Ivice Prtenjače, a na njemu je da ova - pedagoški loša, jer su visoko postavljena - očekivanja opravda novim knjigama. Premda, nema razloga za strepnju, jer širina poetskog zahvata Darka Šeparovića je iznimna, obilježen manevarski prostor širok, a opet već poetički definiran.

Darko Šeparović s lakoćom izbacuje stihove koji mogu postati refreni i poštapalice: new age zauvijek će se pisati koso / svaka romantika ima pogubnu statiku; originalno spajati oprečno sigurno ćemo pronaći nešto / toplo i oštro / povratnu kartu / nož u tvojoj ruci; duhovito izvrtati perspektive: mislim kako za svaku razbijenu čašu / kažeš; nije do mene / do stakla je; ili složiti urbano-lirske melankolične ambijente: mjeri se koliko će brzo snijeg amputirati ceste / nakon toga / nema dalje.

S takvom opremom, u kojoj se nazire i njegova kruhoboračka profesija, arhitektura, s pjesmama čija pak arhitektura počiva na bujnoj, ali ne i podivljaloj asocijativnosti, a dio vokabulara i zamjedbi crpi iz profesionalnog - u ovu zbirku je stvarno ugrađen autopilot. Ona sigurno leti i bez puno guranja i intervencija, siguran sam, meko slijeće na bolje stranice naše suvremene poezije.

Redovna cijena: 79,00 kn
Internet cijena: 71,10 kn
Uštedjeli ste: 7,90 kn

http://www.dominovic.hr/Artikl/AUTOPILOT.html?q=cGdcMTAzLHByXDY5NzM1

Akcija je završila

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI