OCIJENI

Disleksija, disgrafija, diskalkulija

2 pregleda/dan | Objavljeno: 18.03.2024. 10:52

Poteškoće čitanja ili disleksija mogu se očitovati kao poteškoće izgovaranja riječi, zamjene slova, ispuštanje slogova ili dijelova riječi pri čitanju ili slično ali i kao poteškoće razumijevanja pročitanog sadržaja. Znači može se dogoditi da vaše dijete ne može naučiti neki sadržaj zato što ga ne može dobro pročitati i/ili ga dobro ne razumije. Poteškoće pisanja ili disgrafija odnose se na vještinu pisanja pa dijete također može imati poteškoća s ispuštanjem ili zamjenom slova ili slogova, organizacijom slova na papiru, izrazito nečitkom rukopisu i slično. Isto tako je moguće da nema smetnje pisanja nego je samo usporeno i treba mu više vremena za obradu informacija. Diskalkulija ili poteškoće računanja se odnosi na poteškoće pri računskim operacijama bilo usmeno i/ili pismeno (ne mora nužno biti na obadva načina), rješavanje problemskih zadataka ali se može odnositi i na poteškoće baratanja novcem u svakodnevnom životu. Ukoliko postoji dispraksija dijete ima motoričke poteškoće pa će one utjecati na koordinaciju pokreta i fine motoričke vještine primjerice pri pisanju ili pismenom računanju. Također je moguće da dijete ima neki oblik razvojne disfazije (poteškoće razumijevanja govora i/ili verbalnog izražavanja), koje onda veoma često mogu pratiti neki oblici disleksije, disgrafije ili diskalkulije.

Ukoliko sumnjate da Vaše dijete ima neku od navedenih poteškoća nemojte čekati već što prije potražite pomoć stručnjaka. S punim povjerenjem možete se, uz prethodnu najavu telefonom ili mailom, obratiti našem iskusnom multidisciplinarnom timu u Psihološkom centru Maya,

https://www.psiholoskicentarmaya.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI