Liječenje HPV-a i displazija CIN homeopatijom

19.10.2016. 09:05

HPV, čak i njegove opasnije vrste 16,18, još uvijek je vrlo čest. Posebno se opaža u kod mlađih žena. Pored Papa testa koji potvrđuje promjenu epitela cerviksa - displazija CIN I, II, III, žena može osjećati upalu kao bol, težinu i napuhanost u genitalnom dijelu ili cijelom donjem dijelu trbuha, teške, nelagodne i bolne menstruacije, osjetljivost vanjskog spolovila na gljivice i infekcije, pojavu iritacije i herpesa. Prisutno je, također, niz drugih znakova i prije nego se bolest otkrije i koji se s vremenom pojačavaju - kao sklonost herpesima i aftama, i općenito osjetljivost usta i grla ( otvorene ranice, česta promuklost i sklonost grloboljama ), prehlade i alergije, osjećaj lagane i konstantne temperature, slabost, umor i anemija, na koži se mogu pojaviti komplicirane, veće akne koje se sporo čiste i zacjeljuju, bradavičice i madeži. Nažalost, većina žena koje osjećaju navedene promjene, doživljava ih kao bezopasne i privremene simptome i tek pozitivan nalaz često je prvi znak da se nešto poduzme.

Dakle, u rizike koji potiču razvoj CIN-a, obično se ubrajaju: HVP, prerano stupanje u seksualne odnose i često mijenjanje partnera, slabost imuniteta, stres, pušenje.

HPV i CIN stanja se, na sreću, mogu uspješno liječiti i čak i u stadijima kada je CII / CIII - ciljanim kombiniranim terapijama koje obuhvaćaju lijekove koji su pokazali učinkovito, direktno djelovanje na samu sluznicu i zahvaćeno tkivo kao arsenicum, jodum, aurum chloratum natronatum, mercurius, acidum nitricum i drugi; zatim, kako je riječ o slabosti cijelog organizma obavezno se mora uključiti maksimalna terapija za jačanje imuniteta kao JUV 110, ulje noćurka i dr; također, mora se prepoznati i obavezno paralelno liječiti drugi sustavi i organi ako su uzrok slabosti i oboljevanja kao probavni, urinarni trakt itd. Lokalno pomaže ulje gospine trave.
Čak i kod žena kod kojih je napravljena konizacija ili kauterizacija tkiva, obavezno je liječenje jer je osjetljivost i podložnost na virus samo posljedica slabosti u genitalnom sustavu, ali i cijelog organizma. U nekim slučajevima i nakon zahvata, nalaz još dugo može potvrđivati CIN.
Dugoročna promjena životnog stila je poželjna - ako je žena pušač, ili ako učestalije konzumira alkohol, prehrambenih navika u smislu izbacivanja mliječnih proizvoda, slatkiša i rafiniranih šećera, općenito životinjskih masnoća i smanjiti unos mesa, dok se preporučuje unos svježeg, zelenog povrća, grahorica, cjelovitih žitarica i voća.

U liječenju je vrlo važno da se prepozna trenutno raspoloženje, ali i emotivno mentalna proživljavanja u zadnjem razdoblju. Bitno je kako se žena suočava sa saznanjem o svom zdravstvenom stanju, pomoći joj da to što bezbolnije prebrodi i potaknuti je na uporno liječenje. Obično iza sebe imaju naporan period u partnerskim vezama ili više prekida veza, razočaranost, neostvarenost i nezadovoljstvo u ljubavnom i spolnom životu; seksualna hiperaktivnost, ali se javlja i kod žena koje su vrlo zakočene, spolno prilično neaktivne i osjećaju jednu vrst straha od tog dijela života.
Neke žene su vrlo opterećene obiteljskim i poslovnim obavezama, premalo se odmaraju, same se zanemaruju i zanemarene su od strane partnera.

Više o ženskom zdravlju i homeopatskom liječenju u niže navedenim člancima ili na

http://www.homeopat.com.hr

Kontakt / Zatražite ponudu

Mobitel:
098 9571 801 098 9571 ... - klikni za broj
Fax:

Prikaz ostalih popusta