OCIJENI

Sok od Mrkve i Krkavine u Bio Terri, Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 01.02.2014. 12:51

Krkavina, Pasjakovina, krušina, pasje grožđe (Rhamnus frangula) – plod je jagodičast, narančaste boje. Sadrži mast, šećer, minerale (magnezij oksid), izoemodin. vitamine i organske kiseline, tanin, glikofrangulin, gorke materije. Plod krušine sadrži i serotonin, važan za funkciju centralnog živčanog sistema.

Ljekovita svojstva: redovno konzumiranje utječe na smanjenje stresa i agresivnosti.
Sok od mrkve djeluje kao sredstvo za smanjenje želučane kiseline, mrkva kao lijek

Jedna sirova mrkva jako je bogata betakarotenom. Betakaroten ne samo da sprječava jednu vrstu oštećenja stanica koja može dovesti do raka nego pomaže također pri sprječavanju prijevremenog starenja.

Mrkva je bogata vlaknima. Sadržava kalcijev pektat, vrstu topljivih vlakana za koje je dokazano da smanjuju kolesterol. Prema američkim istraživanjima, dvije mrkve na dan mogu sveukupno sniziti kolesterol čak za 20 posto!

Snižavanjem kolesterola, mrkva pomaže sprječavanju bolesti kardiovaskularnog sustava.

Mrkva je iznimno važna za razvoj djece. Dojenčadi je poželjno davati smiksanu mrkvu radi poboljšanja tjelesnog razvoja. Konzumiranjem mrkve djeca dobivaju svjež izgled, povećava im se tjelesna težina, ali i otpornost prema infekcijama.

Sok od mrkve trebale bi piti osobe koje boluju od :

anemije (3 dl dnevno)
arterioskleroze (1,5 l dnevno)
bolesti jetre (0,5 dl tri puta na dan)
kod pojave glista (djeci se daje 2 dl na dan)
crijevnih oboljenja (1,5 do 3 dl na dan)
kod čira na želucu ili dvanaesniku (1 dl dnevno)
kod reume (3 dl).

Sok od mrkve djeluje kao sredstvo za smanjenje želučane kiseline i svakako je bolji od Gastala i sode bikarbone. Uklanja iz organizma sve otrovne sastojke koje uzrokuju reumu i giht. Stiže pomalo i jesen, a s njom i prehlade i gripe, idealno vrijeme za sok od mrkve.

Izvor : www.zdravlje-prehrana.com

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI