OCIJENI

Kurkuma sa 95% kurkumina, Bio terra, Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 29.09.2014. 00:00

Kurkuma je odavno poznata po slaboj apsorpciji te zahtijeva visoke doze od 8 g do 12 g dnevno za postizanje željene razine u krvi.

BCM-95®/ Bio-Curcumin® je 100% prirodna patentirana i standardizirana formulacija za koju je klinički dokazano da u krv donosi do 7 puta više bioaktivnih kurkumionodia od ostalih standardnih proizvoda kurkume.


BCM-95®/ Bio-Curcumin® subjekt je 13 znanstvenih radova od kojih se 8 odnosi na klinička ispitivanja.

Kurkuma je jedna od najbolje istraženih biljaka na svijetu danas. Njena ljekovita svojstva i komponente (prvenstveno kurkumin) bili su predmet više od 5600 recenziranih i objavljenih biomedicinskih studija.

U Ayurvedi i tradicionalnoj kineskoj medicine koristi se više od 4000 godina.

Obilje podataka pokazuje da kurkuma i njene povezane kemikalije (poznate kao kurkuminoidi) pomažu u sprečavanju i borbi protiv širokog spektra bolesti: mnogih vrsta raka, artritisa, dijabetesa tipa 2, dijabetičke neuropatije, bolesti jetre, alzheimerove bolest, depresije, autoimunih bolesti, visokog kolesterola, pankreatitisa, psorijaze, kroničnog uveitisa (upale očne ovojnice), ateroskleroze, tromboze, kandide.

Ona djeluje kroz razne mehanizme (*1,5,7-19) koji uključuju moćno protuupalno, antioksidativno, antivirusno, antibakterijsko kemoprevencijsko (rak-preventivno) i antineoplastično djelovanje.

Najnovija istraživanja pokazuju da ima i učinak protiv starenja jer djelije na produživanje tlomera čije se skraćivanje povezuje sa starenjem.

Jedno možda i najvažnije djelovanje kurkume u ljudskom tijelu je njezina sposobnost da inhibira aktivaciju faktora transkripcije, nuklearni faktor-kappa B (NF-kB) (*4-6) moćnog pokretača kronične upale.

NF-kB je protein koji djeluje kao neka vrsta prekidača, uključuje upalu aktiviranjem gena koji su uključeni u proizvodnju upalnih spojeva.

Obzirom da je NF-kB aktivacija uključena u sve faze kancerogeneze, ovaj transkripcijski faktor je potencijalna meta u kemoprevenciji raka i predmet intenzivnog istraživanja.


REVOLUCIONARNI PATENT: Značajno poboljšana apsorpcija

Unatoč impresivnoj listi stanja na koja djeluje učinkovitost dodataka prehrani s kurkumom bila je limitirana slabom apsorpcijom u krvotoku. Taj se problem pokušao rješiti dodavanjem derivata crnog papra, piperina koj je poboljšao apsorpciju.

To poboljšanje nije bilo dovoljno a javljale su se i neke nuspojave pa se i dalje tražilo rješenje koje bi u znatnijoj mjeri poboljšalo apsorpciju i maksimiziralo farmakološki potencijal kurkume.

Rješenje problema apsorpcije došlo je u obliku patentirane formulacije BCM-95®.

Klinička studija utvrdila je da se apsorpcija podigla na impresivnih 96% .


BCM-95®, je patentirana formulacija ekstrakta korjena kurkume standardiziranog na najmanje 95% kurkuminoida, cijelog korjena kurkume i ulja korjena kurkume.

Studija na životinjama utvrdila je 7,8 puta bolju apsorpciju BCM-95® u odnosu na standarndi 95% ekstrakt kurkume. (*61) Studija sa ljudima potvrdila je rezultate studije na životinjama.

Usporedila je BCM-95® s druga dva proizvoda kurkume: kurkumin formulacijom s piperinom i pročišćenim 95% ekstraktom kurkume.

Studija je utvrdila da patentirana formulacija kurkume BCM-95®podiže nivo kurkume u krvi više, brže i duže u odnosu na druga dva proizvoda. (*22)


To je iznimno važna prednost jer dužom prisutnošću u većim količinama kurkumin može dati daleko bolje rezultate pri čemu ne treba zanemariti ni financijski aspekt povezan s smanjenjem potrebne dnevne doze.


Ovaj veliki uspjeh u poboljšanju stupnja i širine apsorpcije postignut je reinkorporacijom sastavnica korjena kurkume koji se u postpku ekstrakcije gube, time je dobiven 100% prirodni proizvod koji ni u čemu ne mijena sastav i bit kurkume ne koristi nano tehnologiju niti pojačivače apsorpcije.

U studiji je zaključeno da BCM-95® u krvotok isporučuje 6.93 puta više kurkumina od standardnog ekstrakta (22)


U SANGREEN ULTRA STRONG KURKUMA BCM-95®, kapsuli ne nalaze se apsolutno nikakva punila, alergeni niti umjetna bojila. Ovojnica je od biljne celuloze te su kapsule pogodne za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Obzirom da nema pojačivače apsorpcije niti bilo kakve aditive siguran je za trudnice i djecu.

Jedna kapsula od 500 mg jednaka je količini od 3465 mg standardnog 95% kurkumina.

http://shop.bioterra.hr/admin1804.php?dispatch=products.update&product_id=3446&selected_section=detailed

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI