OCIJENI

Kokosovo ulje

0 pregleda/dan | Objavljeno: 06.03.2013. 00:00

biljno kokosovo ulje kupite u Bio Terra trgovini u centru Zagreba
Hladno cijeđeno kokosovo ulje, VCO (virgin coconut oil), posjeduje ljekovita svojstva daleko iznad bilo kojih drugih prehrambenih ulja i intenzivno se koristi u narodnoj medicini među azijskim i pacifičkim stanovništvom.

Bogato je zdravim srednje lančanim masnim kiselinama uključujući laurinsku i kaprinsku kiselinu, a neobično je bogato masnim kiselinama kratkog i srednjeg lanca.

Koristi se tisućama godina kao ulje za kuhanje i još uvijek je glavni sastojak u prehrani na tropskim područjima.

Istraživanja su pokazala da prirodna kokosova masnoća u prehrani vodi do normalizacije tjelesnih lipida, štiti protiv uništenja jetre i poboljšava imune sisteme anti upalnih reakcija.

Hladno cijeđeno kokosovo ulje pomaže u apsorpciji vitamina topivih u masti ( A, D, E, K ) i vitamina B. Pomaže u apsorpciji minerala ( Ca, Mg, Fe ). Lako se apsorbira u tijelu i koži, to je hrana iz kokosa, hrana za kožu i može usporiti proces starenja održavanjući kožu zdravom.

Hladno cijeđeno kokosovo ulje ima energizirajući učinak i pomaže boljem radu, ozdravljenju, metabolizmu i zaštiti tijela. Ima antivirusno i imunološko djelovanje. Pomaže pri mršavljenu.

Hladno cijeđeno kokosovo ulje ima protuupalno djelovanje u masaži udova i zglobova. Može pomoći kod gihta, artritisa, reume, bolova u zglobovima, oteklina, uništiti gljivice i pomoći u uklanjanju bradavica. Može stimulirati rast folikula kose masažom tjemena.

Hladno cijeđeno kokosovo ulje također može blokirati štetne utjecaje otrovnih tvari ( kao što su etanol, MSG, aflatoksin, endotoksin E.coli). Može oživiti bolesno tkivo i stimulirati prizvodnju bijelih krvnih zrnaca. Može koristiti u detoksikaciji tijela.


KOJE DJEVIČANSKO KOKOSOVO ULJE JE NAJBOLJE?


Ako pojedete jedan sirovi kokos, to je jednako uzimanju tri ili četiri žličice djevičanskog ( hladno cijeđenog ) kokosovog ulja. Ako vam sirovi kokos nije dostupan onda djevičansko kokosovo ulje bez toplinske obrade* omogućava zadržavanje monoglicerida i ostalih prirodnih antioksidanata poput tokoferola ( vitamin E ), vitamin A i C, koji služe kao prirodni konzervansi. Grijanje će uništiti te tvari i ostaviti samo laurinsku kiselinu u zasebnom djelovanju umjesto u kombinaciji s ovim ostalim prehrambenim tvarima.

http://shop.bioterra.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1446

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI