OCIJENI

Gotu kola u centru Zagreba, Bio Terra

0 pregleda/dan | Objavljeno: 22.02.2014. 09:52

Gotu kolu možete kupiti u bio terri na stranici shop.bioterra.hr ili direktno u dućanu na daresi Stara Vlaška 7, Zagreb
Gotu kola (Centella asiatica) biljna je vrsta koja se tradicionalno primjenjuje u Istočnoj medicini. Stoljećima je poznata kao uspješno sredstvo za stimuliranje mozga te pri tretmanu vena ili celulitisa. Novija istraživanja ukazuju na njen neuroprotektivni učinak, posebice u moždanoj regiji. Pokazalo se i da Gotu kola pojačava radnu memoriju, povisuje potencijal pamćenja te djeluje pozitivno na poremećaje u raspoloženju. Stoga se najčešće i preporučuje u svrhu poboljšanja koncentracije i pamćenja. Gotu kola u svoj sastav uključuje mnoge spojeve kao što su saponini, hlapive tvari, šećeri, masne kiseline, aminokiseline, flavonoidi, polifenoli, tanini i karotenoidi. Budući da naziv ove biljke asocira na cola napitke, važno je napomenuti da Gotu kola nije povezana sa orahom kole (Cola nitida, Cola acuminata) i ne sadrži kofein.

Proizvođač: Aktival
Dostupnost: Dostupno
SASTAV:
Suhi ekstrakt Gotu kole (Centella asiatica) (10% aziatikozida) 60mg

PREPORUČA SE KOD:
• aksioznosti
• jača radnu memoriju i koncentraciju
• stanja senilnosti
• varikoznih vena i hemeroida
• za poboljšanje potencijala pamćenja
• zaštite moždanih i živčanih stanica od oštećenja


PREPORUČENI DNEVNI UNOS:
dvije kapsule dnevno uz obrok ili nakon jela

NETTO KOLIČINA:
• 60 kapsula


NOTIFIKACIJSKI BROJ MZSS:
MZ 0814421209

Gotu kola (Centella asiatica), je autohtona biljka koja raste u suptropskim i tropskim klimama. Biljka ima dugu povijest korištenja u ayurvedskoj medicini i široko se vjeruje da pomaže usporiti proces starenja. Korištena je kao ljekovita biljka već tisućama godina u Indiji, Kini, Indoneziji za zacjeljivanja rana, poboljšavanje mentalne jasnoće i liječenje kožnih bolesti kao što su psorijaza i gubu. Odlična je za bolju koncentraciju i pamćenje, no jednako tako je savršena u borbi protiv celulita.
Gotu kola bogata je flavonoidima, koji prema časopisu European Journal of Dermatology, potiću sintezu kolagena i tako pojačavaju potporne strukture kože, a ujedno jačaju tonus krvnih žila i poboljšavaju cirkulaciju.
Studije su pokazale da svakodnevno uzimanje ove biljke ne samo da će se smanjiti masne stanice, pogotovo na stražnjici i bedrima, (redukcija adipocita) već će se i reducirati ružna vlakna između masnih stanica i(nter-adipocit fibroze).Gotu kola značajno poboljšava i biomehanička svojstva kože (rastezljivost i čvrstoća), te pojačavaju limfnu drenažu.
Gotu kola poboljšava i cirkulaciju u malim krvnim žilama. U jednoj studiji 30 bolesnika s mikroangiopatijom (pogotovo kod bolesnika koji imaju dijabetes gdje je značajnije smanjen protok kroz kapilare) u 6 mjeseci je uzimalo dva puta po 60 mg ekstrakta ove biljke. Nakon šest mjeseci liječenja, ovi bolesnici su imali značajna poboljšanja u izmjerenim mikrocirkularnim vrijednostima, a i smanjio se curenje iz kapilara.
Uobičajena doza je dva puta po 60 miligrama suhog ekstrakta. Neke od preporuka kažu da se nakon 6 tjedana napravi pauza od 2-3 tjedna. Osobe koje imaju bolesnu jetru trebaju izbjegavati ovu biljku.

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI