OCIJENI

Ginseng u bio terri, Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 20.11.2014. 09:19

SIBIRSKI GINSENG (Eleutherococcus senticosus)

Sibirski Ginseng (Eleutherococcus senticosus)Sibirski Ginseng (Eleutherococcus senticosus) daljnji je rođak daleko popularnijeg Azijskog Ginsenga. Zbog opasnog, dugog trnja poznat je također i pod nazivom"ne diraj me" ili "vražji grm". Sibirski Ginseng je puzavi grm s odrvenjelim, unatrag savijenim bodljama. Listovi su izmjenični, na dugim peteljkama, dlanasto sastavljeni od 5 široko suličastih, pilastih liski. Muški i dvospolni cvjetovi su plavoljubičasti, a ženski su žućkasti, a združeni su u mnogocvjetne štitaste cvatove. Plod je plavocrna boba. Sibirski Ginseng raste u sjeveroistočnoj Aziji, uglavnom u crnogoričnim i mješovitim šumama od Sibira do istočne Azije. Različiti pripravci te biljke već se od davnina koriste u tradicionalnoj medicini Rusije i Kine, za održavanje i aktiviranje obrambenih sposobnosti organizma. U Rusiji su stanovnici tajge oduvijek koristili Sibirski Ginseng za povećanje izdržljivosti i kvalitete života te za suzbijanje infekcija.

i Sibirski Ginseng važi kao adaptogen jer ekstrakti biljke pomažu tjelesnoj prilagodbi na stres. Regulacijsko djelovanje ekstrakta Sibirskog Ginsenga pokazalo se korisnim kod meteoropata – osoba koje su osjetljive na vemenske promjene. Iskustva iz tradicionalne medicine, kao i brojna istraživanja provedena posebno na ruskim sportašima, upućuju na povoljno djelovanje ekstrakta Sibirskog Ginsenga na regulaciju niskog tlaka. Pripravci korijena Sibirskog Ginsenga našli su korisnu primjenu u poboljšanju tjelesne i psihičke kondicije (radne sposobnosti), povećanju opće otpornosti organizma i jačanju srca, krvotoka i živaca. Koristi se također i kao imunostimulans. Ova se biljka može uzimati dugoročno.



Izvor teksta:
http://www.umm.edu/altmed/articles/american-ginseng-000248.htm
http://www.pyrus.hr/upoznajmo-prirodu/vise/ginseng-14.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Ginseng
http://www.dietpharm.hr/default.asp?PiID=94&ItemSubID=23&back=23

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI