OCIJENI

Zelena glina za čišćenje organizma, Bio Terra, Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 08.05.2014. 09:14

Kada su bolesne životinje traže zemlju sa glinom u koju zaranjaju ozlijeđeni dio tijela i nikada se ne prevare u kvalitetu gline koju pronalaze. Već vijekovima glina pomaže u izlječenjima. O ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine Hipokrat. On je opisao više načina njene primene u vrijeme tadašnjih vojnih pohoda, kada su vojnici oboljevali od dizenterije, tifusa i raznih infekcija i lječili se pijući rastvor gline. Kasnije je medicina potvrdila da glina ima ljekovita svojstva i da potiče odbrambene mehanizme organizma.

Sastav gline
Zelena glina je prirodna materija koja sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente. U glini ima silicija, aluminija, kalija, kalcija, natrija, magnezija, srebra, željeza, olova i bakra. Proizvodi se u granulama ili finom prahu a ovisno o sastavu i boji može biti zelena, crvena, žuta, plava i bijela. U našim dućanima, iako rijetkim, se može naći zelena glina a ona ujedno i ima najširi spektar djelovanja.

Djelovanje gline

Glina deluje iznutra i izvana. Ona je "zemlja koja se jede odnosno pije", koliko god to zvučalo neukusno.

Glina upija, drenira a zatim eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Toliko očisti organizam da se izgubi i neugodan miris znoja. Pojačava obrambeni mehanizam organizma i bori se protiv bolesti koje su nastale kao posljedica slabog imuniteta.

Poboljšava crijevnu floru te tako omogućava bolju apsorpciju hrane, regenerira stanice, tkiva i organe, snabdijeva ih vitalnom energijom, pomaže zarastanju rana, uspostavlja radiokativnu ravnotežu u organizmu tako da povećava smanjenu radioaktivnost a apsorbira preveliku. Posebno se preporučava između ili nakon zračenja stavljanjem na oboljelo mjesto.

Unoseći je u organizam, povećava se otpornost na sve otrove.
Koristi se kod mnogih bolesti, naročito kod arterioskleroze, anemije, oboljenja dišnih puteva, infekcija koli bakterijama, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želučane kiseline, kod bolnih menstruacija, promjena na koži i opadanja kose.

Koristi se i u kozmetici kao maska za lice i pakung za kosu u kombinaciji sa maslinovim, bademovim ili uljem pšeničnih klica.

Način korištenja gline za unutrašnju upotrebu.

Glina se proizvodi u granulama ili finom prahu. Iz nje mora biti odstranjen pjesak.

Staviti uveče jednu žličicu gline u prahu u 1,5dl mineralne ili prokuhane vode.
Prvi tjedan - Glina se pije ujutro, na tašte, ne mješajući je (ostaviti talog na dnu čaše).
Drugi tjedan - Glinena voda se pije ujutro na prazan želudac a prethodno se promiješa drvenom žlicom i ostavi da malo odstoji.
Treći tjedan - Pošto se promiješa, rastvor gline u vodi drvenom žlicom, popije se odmah, na tašte.

Prva kura glinom traje tri tjedna. Nakon pauze od tjedan dana, započinje druga kura. Slijedeća kura glinom primjenjuje se tokom promjene godišnjih doba.
Glinu nikad ne treba pripremati u metalnim posudama i metalnim priborom. Jednom iskorištena glina ne smije se više koristiti.

Vremenski razmak izmedju uzimanja lijekova i gline mora biti najmanje dva sata. Ne ostavlja nikakve kemijske zaostatke u organizmu, pa se smatrati ekološkim proizvodom. Negativni efekti gline praktično su nepoznati.

Recepti za kraj:

Maske, oblozi i pakovanja od gline smiruju upale kože, odstranjuju akne, mitesere, sprečavaju crvenilo i fleke, poboljšavaju formiranje kolagena i elastina, koji su važni za što trajniji izgled mlade i svježe kože. Pomiješati 2-3 žličice gline sa nekoliko kapi limunovog soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smjesa. U sjesu se može dodati i maslinovo ili bademovo ulje. Smjesu nanijeti na čisto lice i držati 20-30 minuta. Umiti lice negaziranom mineralnom vodom i nanijeti hidratantnu kremu.

Kadu za kupanje napuniti vodom temperature 38ºC i dodati tri do četiri žlice gline. U kadi treba ostati najviše 15 minuta. Ovakva kupka ima izuzetno blagotvorno djelovanje na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža tjela postaje glatka, mekana i elastična.

Ukoliko glineni prah nanesete na četkicu za zube i koristite kao pastu, izbjelićete zube i ojačati zubnu caklinu i desni.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI