OCIJENI

MSM - mineral ljepote

0 pregleda/dan | Objavljeno: 24.08.2013. 15:37

MSM u prahu (metil-sulphonyl-metan, poznat i kao mineral ljepote ili DMSO2) je prirodni jestivi oblik sumpora (dobiven iz bio kukuruza i lana), koji je važna komponenta u formiranju kolagena, elastina, hrskavice i keratina.

Razvija fleksibilnost, snagu i jačanje mišića, kostiju i zglobova i unutarnjih membrana. Posebno jača kosu, kožu i nokte. Ublažava bol kod artritisa.

Sumpor je mineral koji se pojavljuje blizu gejzira i vulkanskih kratera i ima miris pokvarenih jaja koji potječe od sumporovodika. Kao dodatak prehrani, dostupan je u obliku dimetilsulfoksida (DMSO) i metil-sulfonil-metana (MSM).

Sumporne kupke i druge forme sumpora primijenjene na koži pomažu kod psorijaze, ekcema, peruti, folikulitisa, bradavica i poremećaja pityriasis vesicolor.

Balneoterapija – istraživanja su pokazala da balneoterapija (blatne kupke koje sadržavaju sumpor) može pomoći u tretmanu simptoma svih vrsta artritisa.

Preliminarno istraživanje pokazalo je da uzimanje 2600 mg MSM-a dnevno kroz 30 dana smanjuje simptome sezonskih alergija.

MSM i zdravlje zglobova

MSM daje tijelu sumpor, a zdravlje hrskavice ovisno je o sumporu. Bez ovog spoja ugradnja aminokiselina u proteinske molekule vezivnog tkiva je poremećena.

Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu i čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM.

Zbog toga MSM se posebno preporučuje osobama s reumom i artritisom.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI