OCIJENI

Chia sjemenke u Zagrebu- Bio Terra trgovina

0 pregleda/dan | Objavljeno: 13.08.2013. 09:27

Chia sjemenke su bogate masnim kiselinama (posebice omega-3), proteinima i vlaknima. Na sebe vežu vodu, te se konzumiraju (prethodno natopljene) kako bi hidrirale tijelo, pomogle u probavi i poboljšale apsorpciju hranjivih tvari u crijevima. Chia sjemenke daju osjećaj sitosti, imaju nizak glikemijski indeks te pomažu sportašima u regeneraciji mišića.

Chia sjemenke povećavaju fizičku izdržljivost i cjelokupno zdravlje ljudskog tijela. Sadrže nevjerojatne količine omega-3 masnih kiselina – koje predstavljaju 60% ukupnih masnoća u sjemenkama. Omega-3 masne kiseline u našem tijelu postoje u premalim količinama da bi se zadovoljile potrebe za njima, a potrebne su u svim fazama života: od velike su važnosti za funkcioniranje krvožilnog sustava, sprječavaju stvaranje krvnih ugrušaka i snižavaju razinu triglicerida u krvi. Dugo vremena se mislilo da su jedini izvor omega-3 masnih kiselina ribe i riblje ulje, ali se pokazalo da omega-3 sadrže i neki biljni izvori (i to u većim količinama od ribe) primjerice laneno sjeme, ali je chia ipak bogatiji izvor.

Chia po količini vitamina i minerala premašuje mnoge druge poznate izvore hranjivih tvari: sadrži dvostruko više proteina nego bilo koje druge sjemenke ili zrna, dvostruko više kalija nego banane, tri puta više antioksidansa od bobičastog voća, pet puta više kalcija od mlijeka i tri puta više željeza nego špinat! One također sadrže i mnoge druge vitamine i minerale: magnezij, fosfor, kalcij, cink, mangan, vitamine A, D, K i E i vitamine B-skupine, s izuzetkom B12.

Chia sjemenke su također jedinstvene jer imaju izuzetne hidrofilne sposobnosti, što znači da na sebe vežu vodu. Uvjerite se sami: žličicu chia sjemenki dodati u vodu, sok ili bilo koju drugu tekućinu - već nakon 10 min sjemenke će najmanje udvostručiti izvorni volumen. Ne samo da smo dobili toliko ukusan obrok :), nego čak i bolju probavu. Na taj način natopljene chia sjemenke hidriraju tijelo i olakšavaju prolaz hrane kroz probavni sustav, ali i pomaže regulaciji ravnoteže elektrolita u tijelu i naše stanice se opskrbe prijeko potrebnom tekućinom. Probava je olakšana i poboljšana, a apsorpcija hrane u crijevima povećana.

http://shop.bioterra.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=475

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI