OCIJENI

Buriti biljno ulje, Prirodno ulje za zaštitu od sunca

0 pregleda/dan | Objavljeno: 20.08.2013. 23:13

Biljno ulje buriti (Mauritia flexuosa)

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano

Sastav: linolna kiselina (omega 6) - 20-30%; oleinska kiselina (omega 9) - 55-70%; palmitinska kiselina 10-15%; stearinska kiselina 1-3%; provitamin A (karotenoidi), vitamin E (tokoferoli)

Osnovno djelovanje: apsorbira UV zrake, djeluje protiv bora, pomaže kod umorne kože bez tonusa

Buriti je drvo palme rasprostranjeno u šumama Amazone. Stanovnici ga smatraju svetim drvetom (zovu ga i "drvo života" jer koristi sve dijelove buritija u proizvodnji (stablo, lišće, plodove).
Ulje plodova buritija prije svega koriste za zaštitu od sunca i liječenje ozljeda kože nastale zbog pretjeranog izlaganja UV zrakama.
Ulje buritija ima značajni udio karotenoida (kao primjer, beta-karotena sadrži 5 puta više od mrkve), koji djeluju kao antioksidansi te štite od utjecaja UV zraka. Također, ulje buritija apsorbira dobar dio UV spektra, pa se može koristiti u pripravcima za sunčanje. Isto tako, ono eliminira utjecaj slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja i starenje kože. I još, ukoliko se ulje buritija koristi u njezi kože nakon sunčanja, koža će dulje zadržati brončanu boju.
Ulje buritija se prvenstveno koristi u pripravcima za sunčanje (zbog sposobnosti apsorpcije UV zraka), ali ima i vrlo značajnu ulogu u njezi i regeneraciji umorne kože bez tonusa. Povećava elastičnost kože i djeluje protiv bora. U pripravcima nakon sunčanja oporavlja stanice oštećene UV zrakama, te pomaže kod crvenila i izgorene kože.
Ulje je jarko crveno-narančaste boje, te ga je potrebno miješati s drugim biljnim uljima kako ne bi obojalo kožu ili odjeću. Koncentracije se kreću od 1%-10%.

Napomena: Kod prirodne kozmetike koja se manufakturno izrađuje u malim serijama, nije moguće izmjeriti ili garantirati jačinu zaštite proizvoda (SPF faktor). Preporučamo da takve proizvode koristite oprezno i da strogo poštujete klasična pravila o izlaganju suncu.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI