OCIJENI

Amalaki ili Amla, bio terra Stara Vlaška 7, Zagreb

0 pregleda/dan | Objavljeno: 07.07.2014. 11:27

Amalaki ili prah Amla možete kupiti u bio terri u centru Zagreba
Amalaki (Emblica officinalis) je jedna od najkorisnijih i najpoznatijih ayurvedskih biljaka.

Amalaki je drvo visine od 8 do 18 m, sa izvijenim stablom, sivom korom i širokom krošnjom, koje raste u tropskom dijelu jugo-istočne Azije, uključujući Indiju, Pakistan, Šri Lanku i Maleziju.

Također poznata kao Indijski ogrozd, amalaki daje okrugli zelenkasto-žuti plod dijametrom 2-3 cm.

Ovaj plod je jedan od najboljih izvora antioksidanata u svijetu. Naime, sok amalaki sadrži u 20 puta više vitamina C, nego sok naranče.

Istraživanja su također pokazala da plod Amalaki ima antibakterijska i antivirusna svojstva.

U ayurvedskoj tradiciji, amalaki se smatra najboljim lijekom za rasajanu - pomlađivanje organizma.

Na sanskrtu Amalaki znači „taj, tko održava“. Plod ima nevjerojatna nutritivna svojstva i preporučuje se kod mnogih bolesti.
Amalaki se tradicionalno koristi za poboljšanje rada probave i crijeva, za hranjenje, jačanje i čišćenje organizma. Posjeduje prirodna anti-upalna svojstva, zbog kojih smiruje upale i štiti tkiva probavnog trakta.


Plod amalaki aktivno pomlađuje cijeli organizam:

stimulira proizvodnju crvenih krvnih stanica
povećava mišićnu masu
poboljšava rad jetre, slezene, pluća i srca
potiče regeneraciju stanica
poboljšava vid
jača kosti i zube
pospješuje rast noktiju i kose
poboljšava rad probave
stabilizira razinu šećera u krvi
odličan je izvor antioksidanata


Primjena u ayurvedi

Amalaki ulazi u sastav poznate ayurvedske formule – Triphale, koja se koristi za poboljšanje probave, detoksikaciju i pomlađivanje organizma.

Također, ovaj plod je glavni sastojak tradicionalnog ayurvedskog ljekovitog džema - Chyawanprasha. Ovaj fini džem, koji se u ayurvedi koristi već tisućama godina, donosi u svaku stanicu tijela dobrobiti ploda Amalaki.

Između ayurvedskih stručnjaka amalaki je poznata kao jedina namirnica u svijetu, koja sadrži pet okusa (rasa): kiseli, slatki, gorki, ljuti i trpki. Jedini okus, koji ne sadrži je slani. Prema ayurvedi, uravnotežena prehrana treba sadržavati svih 6 okusa u svakom obroku, zato se amalaki smatra vrijednom namirnicom.

Na tržištu su dostupni prah, sok, tablete i kapsule amalaki. Prah se koristi za pripremu čaja. Sok amalaki je jednostavan i fin način da unesete u Vaš organizam vrijedne nutrijente.

shop.bioterra.hr

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI