OCIJENI

Uređenje, obnova, iskolčenje međe Osijek

0 pregleda/dan | Objavljeno: 14.08.2018. 12:47

Iskolčenje međe, tj. međnih linija je postupak kojim se na terenu određuju granice čestice temeljem katastarskih podataka.

Geodetski stručnjak je dužan obilježiti ( uredit ) među uz prisustvo svih vlasnika predmetne parcele kao i uz prisustvo vlasnika susjednih parcela.

Prilikom odrade iskolčenja /uređenja međe geodetski stručnjak sastavlja zapisnik u kojem unosi podatke k.čestice: broj i vlasnika, datum, vrijeme: početak i kraj iskolčenja te prisustvo vlasnika susjednih parcela koji svojim potpisom potvrđuju prisustvo.Također, opisno opisuje tijek protezanja međe.



Ukoliko netko od učesnika nije suglasan s predočenim, stranke se upućuju na uređenje međe u sudskom postupku (vidi sudsko vještaćenje za geodeziju).

Uređenje međe izrađuje ovlaštena osoba, koja je ovlaštenje stekla sukladno posebnom Zakonu kojim se uređuje obavljanje geodetskih djelatnosti.

addo.hr/hr_HR/usluge/uredenje-mede-obnova-mede

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI